Nu de dagen voornamelijk veel tinten grijs heeft, guur en nat zijn, heb ik altijd de behoefte aan wat meer kleur in mijn leven. Van die vrolijke kleurtjes waar je zo heerlijk gelukkig van gaat voelen. En ja, dat is bij elke persoon verschillend. Pfff gelukkig maar want anders wordt het zo saai, ha ha ha.

Zo kwam ik op het idee om een regenboog te tekenen en die uit te werken met kleurige stofjes waar ik op dat moment dat heerlijke happy gevoel van kreeg. Mijn voorliefde gaat momenteel uit naar appliqueren met de naaimachine, dus de techniek om te appliqueren was snel bedacht en heb ik een aantal mooie kleuren naaigaren erbij uitgezocht want ja daar wordt ik helemaal hieper de piep gelukkig van op het moment.

De vier bogen van één regenboog blok zijn elk apart overgenomen op steam on seam, mijn favoriete plakmateriaal, en op stof van mijn kleurkeuze gestreken en daarna uitgeknipt. Om de mooie kleuren tot zijn recht te laten komen heb ik gekozen om ze op te plakken/vast te strijken op een low volume achtergrondstof. Dit is zo mijn stijl.

Met een aantal siersteken van mijn naaimachine heb ik met twee á drie verschillende kleuren de gemêleerde naaigaren de bogen op de achtergrondstof geappliqueerd.

foto van dichtbij van z’n siersteekje.
Nog drie bogen te gaan om te appliqueren hier.

Het werkt verslavend om regenboogblokken te maken omdat ik telkens nieuwe creatieve ingevingen heb om ze te maken, bijvoorbeeld: in een andere kleuren combinatie, kleine extra applicaties aan toe te voegen. Ja, zelfs teksten schieten door mijn creatieve brein heen die ik erbij wil toevoegen. Maar daar kom ik later op terug.

Ondertussen heb ik deze twee regenboog blokken klaar en liggen er twee nieuwe regenbogen op mij te wachten om bewerkt te worden met de naaimachine. Ik denk wel dat er een nieuwe quilttop in de maak is. Misschien heb jij ook zin om samen met mijn vriendin Hennie en mij regenbogen te maken. Gewoon omdat het leuk is om een regenboog te maken, maar vooral omdat je er vrolijk van wordt.

Het patroon van de regenboog is gratis te downloaden en kun je hieronder op dit blogbericht vinden samen met wat informatie over hoeveelheid stof die je nodig hebt voor één regenboog blok.

Maak je regenboog op een manier die voor jou de fijnste manier/techniek van het maken is van een applicatie.

Het is JOU regenboog blok, jij maakt hem en jij kijkt ernaar.

Mijn regenboog patroon is voor iedereen die het wil te gebruiken, maar ik zou het super fijn vinden als je mijn naam erbij wilt vermelden en de volgende hashtags in je sociaal media berichten wilt zetten.

Naam – @hobbyshopfugeltsje

Hashtags – #quiltfugeltsjedesign #maakregenbogen

Klik hier voor het ‘maak regenbogen’ gratis te downloaden patroon.

Wat heb je nodig:

  • het ‘maak regenboog’ patroon van mij Quilt Fûgeltsje.
  • achtergrond stof 25 bij 25 cm dit is inclusief naadtoeslag.
  • restje gekleurde stof voor de bogen van je regenboog.
  • naaigaren.
  • je handwerk gereedschap wat je het liefst gebruikt.

Tip: Leef je uit met kleuren, materialen maar vooral je handwerk technieken.