Selecteer een pagina

Ik hoop dat je, net als ik, ontzettend veel plezier hebt gehad om de vier verschillende ‘mijn eendjes’ stitching sampler te maken!

Nu het laatste deel:

Hoe maak je van alle vier verschillende blokken een mooie quilt?

Omdat je ze op de quilt-as-you-go manier hebt gemaakt, snij je eerst alle blokken bij. Dit houdt in dat je het teveel aan tussenvulling en achterkantstof wegsnijdt. Misschien moet je ook kleine stukjes van je samplerblok weg snijden om het blok recht te krijgen. Zie de foto’s hieronder.

Leg alle blokken bij elkaar zoals jij vindt dat de quilt er mooi uitziet. Aai, nu kom je tot ontdekking dat ze niet met elkaar overeenkomen qua afmetingen.

Hoe los je dit op?

Naai extra stofranden op de quilt-as-you-go manier aan de blokken, waar je denkt dat het nodig is om het blok groter of breder te maken. Maak deze extra stofranden niet te klein of te smal. Ik maak deze extra stofranden wat groter en breder om ze later bij te snijden.

De extra randjes kun je met borduursteekjes of iets anders bewerken. Dat ligt eraan hoeveel stof erbij is gekomen.

Nu kun je de ‘mijn eendjes’ stitching sampler quilt afwerken met een biesje en ophangtunnels aan de achterkant bevestigen.

Tip: vind je de achterkant niet mooi met al die zichtbare naadtoeslagen, dan kun je er nog een mooie achterkantstof overheen leggen voordat je hem afwerkt met een biesje en de ophangtunnels eraan bevestigt.

Groetjes Miranda – Quiltfûgeltsje