Selecteer een pagina

Lente, het hangt weer in de lucht. De lucht is helder blauw, de vogeltjes fluiten ‘s-ochtends hun mooiste lied, de eerste lammetjes dartelen weer in de wei en ook al is het nog koud buiten toch geeft het een heerlijk gevoel van het voorjaar. Joepie, ik heb er zin in.

Mijn inspiratie voor deze slow stitching sneeuwklokjes is daarom wel duidelijk, lijkt mij.

Wil je ook graag mijn versie van een slow stitching sneeuwklokjes maken, dat kan! Je hoeft alleen hieronder de foto tutorial te volgen.

Voor drie sneeuwklokje heb je drie vierkantjes van witte stof nodig, een schaar, een embroidery naald, wit naaigaren, groen borduurgaren, kopspeldjes en eventueel een vingerhoedje.
Dit is een opengevouwen sneeuwklokje.
Hieronder laat ik zien hoe je begint.
Pak een hoekje en vouw die naar de bijna tegenover liggende hoek.
Zo dus
Pak nu een linker- of de rechterhoek.
Vouw deze iets over de denkbeeldige middellijn.
Nu pak je de andere hoek en daar doe je hetzelfde mee.
De laatste hoek komt tegen de gevouwen kant van de andere hoek te liggen.
Je sneeuwklokje heeft zijn vorm, met een paar steekjes met naald en draad zet je de laatste gevouwen hoek op de vouwlijn vast van de tegenoverliggende hoek.
Dit doe je door de naaldpunt via de opening onderaan het sneeuwklokje naar de zijkant te steken door de bovenste vouwlijn.
Met een paar kleine steekjes door de twee gevouwen zijkanten heb je een slow stitching sneeuwklokje gecreëerd.
Knip het draadje af.
Plaats het slow stitching sneeuwklokje op de door jou gewenste plek van je geslow stitched ondergrondje.
Neem een borduurnaald met een scherpe punt en groen borduurgaren in de hand. Ik gebruik hiervoor 3 borduurdraden van de 6.
Steek nu via de opening in de punt van de sneeuwklokje naar de binnenkant en steekt direct door het sneeuwklokje in de ondergrond en dan weer naar boven zodat je weer in het sneeuwklokje uitkomt.
Je komt dus hier op de foto in het gevouwen sneeuwklokje uit.
Maak op deze manier als hierboven twee grootte steken in het midden van de sneeuwklokje. Niet afhechten, maar de naald met draad weer door de opening aan de bovenkant sneeuwklokje heen steken.
Met een paar steken over de punt van het sneeuwklokje heen maak je het groene topje van het sneeuwklokje.
Klik op de foto om te vergroten om de details te zien.
Voeg met naald en draad de rest van de steeltjes en eindblaadjes toe. Gebruik hiervoor een steekje die jij het prettigste vindt om te doen.
Met wat groene strookjes die iets wat puntig zijn geknipt en vast zijn geborduurd met de vliegsteek is mijn slow stitching creaties klaar.

Mijn slow stitching creaties met de sneeuwklokjes zijn ongeveer zo groot als een A5. De vierkantjes zijn op dit formaat uit de losse hand geknipt even als de blaadjes onderaan de sneeuwklokjes.

Je kunt je eigen grootte van de slow stitching sneeuwklokjes zelf bepalen en daarna je ondergrond erop aanpassen als je dat makkelijker vindt.

Natuurlijk zou ik het superleuk vinden om jou slow stitching sneeuwklokje te bewonderen op Instagram of Facebook en een reactie achter te laten. Om je gemakkelijker te kunnen vinden kunnen je de volgende hastage gebruiken #creatiesvanfugeltsje.

Veel plezier!