Selecteer een pagina

Wat is slow stitching?

‘Slow stitching’ is letterlijk ‘langzaam naaien’ en dit wordt gedaan met de hand. Hierbij worden stukjes stof, lint, kant, knopen, biesjes en andere vintage/gerecycled voorwerpen gebruikt. Zo creëer je fantastische stukken kunst gemaakt van stof (een soort van stofcollage zogezegd).
En het leukste hiervan? Er zijn geen regels! Geen goede of verkeerde manier om langzaam te naaien!
Alleen maar happy stitches!

Als ik dan bezig ben met slow stitching dan geeft me dat een heerlijk ontspannen gevoel. De hele wereld valt om mee heen weg. Ha ha niet echt hoor. Maar het wordt dan ook niet voor niets een soort mindfulness genoemd. Dat komt merendeel doordat je bezig bent met iets creëren met je handen. En daar gaan je gedachten dan naartoe, waardoor je de rest kan vergeten. Ik hoop op dit Quilt Journaal mijn vorderingen van het slow stitching te kunnen laten zien aan iedereen die het leuk lijkt.

Al met al een geweldige leuke ontspannende techniek waar je niet veel nieuwe dingen voor nodig hebt om mee bezig te zijn. Soms heb je alleen maar wat restjes stof en naald en draad nodig om te beginnen. Op Instagram en Facebook laat ik zo af en toe zien waar ik mee bezig ben en wat voor materiaal ik gebruik. Ik als Quiltster en ‘ex-van-alles-en-nog-wat-handwerkster’ heb in de loop der jaren heel veel verzameld. Dit probeer ik te gebruiken; soms krijg ik ook wel wat, bijvoorbeeld knopen, lintjes, kant of mooie vintage stofjes. Dus hou dit Quilt journaal in de gaten en beleef mijn creatieve uitdagingen met mij mee

Mijn meest recente Slow Stitching project
slow stitched pionroos

Groetjes Miranda – Quiltfugeltsje