Selecteer een pagina

Op Instagram en Facebook heb ik al enige foto’s gedeeld van dit schattig eendje. Er zijn dan ook al enige vragen geweest of ik er een patroon van heb. Ja, ik heb een patroon van mijn schattige eendje. Alleen is die nog niet verkrijgbaar, simpelweg omdat ik er nog mee bezig ben.

Dus heb nog even geduld.

Wat ik wel al kan vertellen, is hoe ik de opbouw van de achtergrond heb gemaakt. Deze bestaat voornamelijk uit verschillende stof, rest van fat quarters die bij mij op de planken liggen. Mijn persoonlijke voorraad (knipoog) die in der loop jaren is opgebouwd.

Ik begin met een lichte kleur stof, eentje dat me op dat moment aanspreekt. Dat is niet moeilijk lijkt mij; je hebt vast ook wel eentje liggen die je mooi vindt. Het mag een lichte kleur stof zijn. Bij deze keuze stof ( het maakt niet uit wat voor afmeting deze heeft ) zoek je bijpassende stoffen. Tip: zoek er niet teveel donkere kleuren bij. Als je naar mijn blokken kijkt, zie je dat de donkere stoffen aan de onderkant of bovenkant zitten. Soms een klein stukje in het midden. Heb je stoffen bij elkaar gezocht dan ben je klaar voor de volgende fase: het aan elkaar naaien van de verschillende stoffen.

Neem je favoriete stofje dat je als allereerste uit had gezocht. Je hebt ongeveer 20 bij 20 cm nodig. Natuurlijk mag dit kleiner of groter. Aan dit favoriete stukje stof ga je nu verschillende afmetingen van je gesorteerde stoffen naaien. Knip stukken van je uitgezochte stoffen en leef je uit. Ja echt, naai ze willekeurig om je favoriete stofje heen.

Foto tutorial:

mijn favoriete stofje voor dit blok
De bijpassende stoffen
Knip stukken van uitgezochte stoffen en leef je uit.
Kijk welke uitgeknipte stoffen aan elkaar genaaid kunnen worden. Knip ze bij indien dat nodig is.
Herhaal de stappen hierboven. Nu alleen nog de aan elkaar genaaide blokken aan elkaar zetten.
Knip af of naai stukken stof er bij sommige blokken aan. Links boven ( blauw ) en rechts einde van het middenstuk ( blauwe bloemen ) zijn erbij gekomen.

Nu de ondergrond klaar is, zoek je tussenvulling en stof voor de achterkant erbij.

Op naar het wachten op de patronen en een vervolgblogbericht.

Groetjes Miranda – Quiltfûgeltsje