Selecteer een pagina

Als je bent uitgebouwd met je improv huisjes, leg je ze naar eigen inzicht voor je neer zodat er een quilttop gecreëerd kan worden. Sommige improv huisjes blokken zullen groter of kleiner zijn dan de anderen namelijk. Die ruimtes kun je opvullen met restjes stof die je, hoe kan het ook anders, uit de restjes bak kunt halen. Zie foto hierboven.

Elke quilttop bestaat uit rijen aan elkaar genaaide patchwork blokken. Zo ook deze, alleen moet je even goed kijken waar en hoe ze tegen elkaar aankomen en/of de ruimtes of grootte van het blok moet aangepast worden d.m.v. een extra lap(jes) stof. In dit stadium maak ik de blokken liever ietsje groter zodat ik er later weer wat weg kan knippen.

Ik ben begonnen met de bovenste rij improv huisjes aan elkaar te naaien.

Tip: is het improv huis blokje te klein, ga dan extra lap(jes) stof eraan te naaien om het blok groter te maken. Zoals ik hierboven al heb verteld, maak ik het blok liever groter zodat ik ze bij moet knippen. Zie foto hieronder.

Extra lapje stof is eerst aan de bovenkant van dit improv huisje genaaid.
Kijk, nu zijn de twee improv huis blokken bijna even groot.
Naai ze aan elkaar vast.
De twee improv huisjes blokken die er naast komen, kunnen direct tegen elkaar aan genaaid worden.
Bij dit blok komt een extra strook stof tegen de onderkant aan om het groter/ breder te maken.
Alle blokken van de eerste rij zijn nu ongeveer even groot. Naai ze aan elkaar vast. Knip na het aan elkaar naaien van de rij improv huisjes blokken eventueel het iets te veel aan stof bij ,om de rij huisjes recht te maken.
Herhaal het bovenstaande naaiproces met de overige improv huisjes rijen. Het kan zijn dat je tijdens het in elkaar naaien van de improv rij huisjes één of twee huisjes bij moet maken om er een mooi quilttop van te maken.

Hieronder zie je mijn in elkaar naaiproces van de improv huisjes blokken tot een quilttop.

Tip: Spelt de lagen zo goed mogelijk recht op elkaar. Naai recht zodat je geen scheve naadtoeslag krijgt. Knip dan te veel overstekende naadtoeslag weg zodra het is vastgenaaid.

Wees niet te bang want je kunt niks fout doen. Alles kan en is toegestaan in improv patchwork. Niks hoeft precies recht te zijn of te passen. Denk in oplossingen i.p.v. te denken wat je evt fout hebt gedaan.

Succes!

Groetjes Quilt Fûgeltsje