Selecteer een pagina

Je improv quilttop is klaar.

En nu?

Je kunt hem gaan dubbelen/ sandwiches en door quilten op de naaimachine of met de hand. Afwerken met een mooie bies en een ophang systeem of misschien vindt je het leuk om er iets anders mee te doen. Bijvoorbeeld maak er een kussen van of een tas. Ook hier is weer alles mogelijk. Want het is jou quilttop en jij moet er plezier in hebben om hem verder af te maken.

Ik heb hem gedubbeld en verder bewerkt met de naaimachine. Voor naaigaren heb ik één kleur voor gebruikt namelijk donker bruin universeel naaigaren van guttermann. Naaimachine naald een topstitch nr. 80 of een super universeel naald nr 80 van schmetz. De laatste naald gebruik ik als ik met steam on seam werk want hier blijft het plakspul minder aanvast plakken namelijk.

Samen met de verschillende takjes met blaadjes, de simpele bloempjes en de circulair attachment voor de naaimachine waar ik met de verschillende siersteken die mijn naaimachine heeft losgegaan op mijn improv huisjes quilt. De omtreklijnen van de deurtjes, raampjes, takken met blaadjes en de simpele bloempjes zijn gemaakt met de zogenaamde stretchsteek die op de meeste naaimachines zit.

Ik hou van dit improv patchwork proces. Er is zoveel mogelijk als je niet een vast patroon gebruikt. Het geeft mij een heerlijk gevoel van creatieve vrijheid, daar waar als mogelijk en het mooie is, er is nooit iets fout aan. Elke creatie is dan ook elke keer anders.

De afmeting van deze improv huisjes quilt is 76 cm bij 67 cm

Mijn tip is dan ook: Denk in oplossingen en niet in wat je fout hebt gedaan.

Succes!

Groetjes Quilt Fûgeltsje