Selecteer een pagina

In de loop van de jaren heb ik al redelijk wat leesvoer aangeschaft over modern quilten. En ook al laat ik niet altijd mijn modern quilt projecten zien op sociaal media, toch ben ik achter de schermen ermee bezig. Van traditionele quilts kan ik zeker genieten als ik ze voorbij zie komen, waar dan ook. Ik bewonder de uren aan handwerken dat erin zit, maar ook de kleuren en combinaties en de patronen. Ook al heb ik er totaal geen moeite om er één te maken of uit te leggen aan een cursist, toch heeft het mijn voorkeur niet. Ik haal mijn creatieve voldoening uit het modern quilten, strakke lijnen of improv, felle of mooie bijpassende kleuren combinaties, het gebruik van oude stoffen materialen zoals bijvoorbeeld kleding. Maar ik pas ook graag verschillende handwerk technieken toe aan mijn modern quilten.

Modern quilten is misschien niet voor iedereen weggelegd en als je dan een verzoek krijgt om dan een cursus groep op te starten met dit onderwerp met dit thema dan zeg je natuurlijk direct ja.

De nieuwste cursus gaat heten ‘Exploring modern quilten’ en is voor iedereen toegankelijk die al modern quilt of graag wilt gaan modern quilten.

En staan vanaf nu in de webwinkel als de nieuwste cursus.

Om je een kleine inkijk te geven wat ik zoal heb gemaakt is hier een een collage foto van vier modern quilts die ik heb gemaakt.

Hahaha, je kunt duidelijk zien dat mijn favoriete kleuren rood en roze zijn want die komen in alle vier quilts voor.

  • foto 1 – improv biaisen maken en om een orange peel vorm naaien
  • foto 2 – stroken snijden in verschillende maten en weer aan elkaar naaien.
  • foto 3 – patchwork blokken naaien met een kruis motief en later weer versnijden.
  • foto 4 – improv wedge patroon naaien.

En dan heb ik het nog niet eens over mijn creatieve ideeën verteld die in mijn hoofd malen. Van sommige heb ik de materialen al in huis, nu nog de tijd om te beginnen.

Tijdens de cursus deel ik natuurlijk graag mijn creatieve modern quilt ideeën met je.